Култура

“Акустика” с празничен концерт

akustikaЗоя Станкова

Концерт на китарен ансамбъл „Акустика” с художествен ръководител Христо Христов по повод 1 октомври – ден на музиката и поезията, се състоя в Младежкия дом.

Венеса, Ванката, Райко, Ивайло, Даниел, Мария, Никол, Розалия, Веси, Александра, Криси, Симона, Кристиян, Борислава, Енцо, Ванката, Амун, Стефан Илиев, Алек и Божидара създадоха истински цветен празник с разнородните си изпълнения.

„Вчера”, „Руски романс”, „Войник на съдбата”, „Испанска балада”, „Мона Лиза”, „Как се сади оризът?”, бяхам само част от музикалната програма, подготвена от възпитаниците на Христо Христов.

За пореден път децата показаха, че музиката докосва душите и буди у човека най-топли емоции и чувства, мечти и вълнения.

Техният труд, желанието да се научат, да се развиват, емоцията от прегръдката с китарата и слуха за безценните моменти със звука, ярко се изразиха в този един час, който събра в себе си достатъчно усмивки за месеци наред.

Между отделните музикални изпълнения звучаха и лирични, ритмични рими – стихове от Ваня Петрова и Зоя Станкова, която беше и водеща на събитието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close