Седмицата

Академия на успеха в Самоков

akademiya na uspehaСамоков 365

В периода 6-13-ти ноември в град Самоков ще се проведе обучителен курс „Активни европейски граждани“ по  програмата на Европейската комисия, Еразъм +, Ключова дейност  1, с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси гр. София, който е и Националната агенция по програмата.

В обучението ще вземат участие 31 млади хора от повече от 9 държави – Италия, Полша, Хърватия, България, Германия, Испания, Македония, Румъния и Турция.

Проектът ще наблегне на възможностите, предлагани от инструментите на Европейският съюз, неговите фондове и други възможности за младите хора. Основната му цел е да обучи младежки работници, младежки лидери, социални работници  да мотивират младите хора и да развият възможностите за работа в мрежа свързани с дейности за повишаване чувството за активно участие сред младите хора на местно, национално и европейско ниво.

Като резултат от проекта, участниците ще създадат стратегии и препоръки за комуникация с млади хора в различни местни общности (безработни младежи, младежи от малцинствата, младежи от изолирани географски региони), които стратегии и препоръки ще са на разположение не само на партньорските организации но и на други организации занимаващи се с тези проблеми.

Организаторите все още търсят 1 местен участник от Самоков или близките населени места.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close