ОбществоРегионални

Адреналин, емоции и предложение за брак на 12-тия ротариански поход към Мусала

Анелия Балабанова

Ротари и приятели отново потеглиха към Мусала. В събота /27 юли/ се състоя поредният 12-ти поход към най-високия връх на Балканския полуостров, организиран от Ротари клуб-Самоков. 71 представители на 14 клуба в страната приеха предизвикателството като до крайната точка стигнаха само 42 от тях. Броят на любителите-планинари беше повече от този на миналогодишните. В истински празник се превърна покоряването на високия 2925 м. Балкански първенец.

Специална благодарност заслужиха ентусиастите от  РК София Сердика, РК София Интернешънал, РК София Балкан, РК София Капитал, РК Златоград, РК Хасково, РК Берковица, РК Поморие, РК Сандански, РК Пазарджик, РК Кюстендил, РК Кърджали, РК Велинград за проявените смелост и находчивост. Най-ентусиазираният катерач се оказа д-р Александра Цветкова – дъщеря на пас президента от РК Пазарджик. Тя, заедно с още двама нейни колеги се изкачиха от Боровец до Мусала и обратно без да ползват лифта.12-годишните тренировки и отдаденост на заниманията по карате киокушин от страна на д- Александра Цветкова казаха своята тежка дума.

Президентът Петрун Вардаров връчи на всеки един от тях почетния флаг на РК Самоков. Освен с адреналина и емоциите, ротарианците ще запомнят 12-тото изкачване на Мусала и с още един паметен момент. Момче от младежката организация на Хасково Ротаракт направи предложение за брак от най-високата точка на България на своята любима. С ден, прекаран в обятията на планината, ротарианците „презаредиха батериите” с готовност за нови инициативи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close