Слайд категория

Адреналинът пред травмите

moniПланинското колоездене (Downhill) представлява екстремен спорт, включващ спускане по неравни склонности. Това е най-краткия вариант за обяснение на иначе познат спорт в Америка, навлязъл и станал популярен и в пределите на нашата страна. Оказва се, че интерес към него имат и самоковските момчета. Един от тях е Симеон Вълков, с който ще ви срещнем в този брой.

Той е на 16 години, ученик в СОУ „Отец Паисий”. Занимава се с Downhill от 2–3 години, но спортува по- сериозно от тази година. Въпреки множеството травми, които има, той не се отказва от този спорт. „Откакто го практикувам имам 3 комоциума, пукнати ребра, чупене на пръсти, също така шевове по главата, счупих си двата предни зъба след удар в кормилото, имам и множество белези по тялото ” – разказва Симеон. Последната контузия на Мони е в събота на тренировка в Боровец. Там той пада лошо и си чупи ръката.

От малък обича да кара колело и по– точно не където й да е, а както самият той казва „ из горите тилилейски”. С времето интересът му се засилва и започва да се спуска на Ридо и на Боричо. С приятели правят писти и скокове на Боричо, карат заедно, забавляват се, а оттам тръгва неговата страст към екстремното.

Състезава се от тази година. На последното състезание нашето момче се класира трети в клас /Junior/ 15–16. За него Downhill–ът е един от най-добрите екстремни спортове и дори за секунда не си е помислял да се отказва от него.

Поставя го на първо място сред останалите спортове. Досега е карал само в България, но иска да отиде да се състезава в Канада (Whistler Mountain Bike Park). За него чувството да караш байк е неповторимо и неописуемо. „Изпълнено е с много адреналин, но трябва да опитате, за да разберете” – споделя той.

Downhill – ът има развитие през последните години и все повече, и повече хора започват да го практикуват. Затова Мони съветва: „ Като за начало най–важното е да карате екипирани, задължително поне с каска, защото последиците в този спорт са много тежки!”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close