Седмицата

Агенцията за регионално развитие на Рила проведе своето годишно събрание

RillaАнелия Балабанова

Агенцията за регионално развитие на Рила/АРРР/проведе своето годишно общо събрание в конферентната зала на хотел „Арена”. По своята същност организацията е сдружение с нестопанска цел, създадена в обществена полза, представляващо доброволно обединение на лица, които искат да развиват региона на Рила планина за постигане на устойчиво социално – икономическо развитие с цел превръщането му в привлекателно място за живот и туризъм.

По време на форума бяха взети решения за приемане на годишен доклад и финансов отчет за работата на Агенцията през 2014г., както и за приемане на изменения в Стратегияta за развитие  на Рила (АРРР) за периода 2014-2020г., с оглед разширения териториален обхват на работата й, обхващащ 8 общини от региона – Самоков, Сапарева баня, Благоевград, Дупница, Кочериново, Рила, Белово, Костенец. В дневния ред беше залегнало и приемане на бюджет за административните разходи на Агенция за регионално развитие на Рила за 2015г.

По време на събранието присъстващите обсъдиха методиката за определения членски внос от Управителния съвет и срокове за внасянето му от членовете, както и принципното съгласие за регистрация на клонове на територията на Рилска община от област Благоевград и Рилска община от област Кюстендил за осигуряване на възможности за кандидатстване по трансгранични програми с Македония и Гърция. Коментираха се важни теми като предстоящото обществено обсъждане на Плана за управление на Национален парк „Рила”, нови идеи и предстоящи инициативи в подкрепа на местната общност.

Всички членове на организацията са на мнение, че регионът на Рила има огромен потенциал, който може да доведе до подобряване на бизнес средата, възможностите за развитие на малките и средни предприятия, преодоляване на изоставането в икономическото развитие на планинските региони. Самоков и Сапарева баня първи застанаха зад тази идея, която намира все повече последователи.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close