КриминалниСамоков

Абсурдистан! Когато посочиш виновника да си береш гайлето

„Самоков 365”

12576348_10206001987909860_297086184_nТази история започва така: „Няма такъв абсурд!” И се развива още през пролетта на миналата година, а главен герой в нея се оказва, някак без да иска, Атанас Стоилков.

Както и ние бяхме писали преди време, в горната част на града по посока ул. „Крали Марко” и ул. „Сан Стефано” една нощ живеещите в този край осъмват със спукани гуми на автомобилите си. За някои от тях пораженията се оказват двойни, тъй като са оставили навън и служебните си коли. Около 20 са били МПС-та, обект на посегателство.

На една от тези улици живее и Атанас Стоилков, който е извадил късмет, че тази злополучна нощ неговата кола е била в гаража. Но има един по-интересен факт, понеже има технически познания и се занимава с различни устройства, преди време поставя камери на дома си. Точно на тези камери се вижда как лицето Георги Хр. Николов реже с нож гумите на намиращи се в съседство автомобили. На следващия ден от полицията искат да прегледат камерите да видят кой реже гумите. И оттук започва неговата история, в която главно действащо лице се оказва същият този Николов.  „Аз предложих на полицаите да прегледат записите от камерите, монтирани на дома ми. Като по този начин се изобличи нарушителят и той си получи наказанието за тази проява. Знаем колко са скъпи гумите и какво означава да си смениш 4 броя, ей така, за няма нищо. Защото на някой така му е хрумнало”, споделя Наско.

Полицията тогава има неблагоразумието да изясни пред нарушителя от къде идва информацията, че точно той е извършител. След което му предлагат да заплати гумите само на тези автомобили, които попадат в записа, за другите – няма доказателства. И разбира се обичайната мярка – задържане от порядъка на 24 часа. Той е задържан за най-ниска степен на хулиганство и пуснат почти веднага на свобода. Като лицето Г. Николов не поема разходите по подмяна на гуми на нито един от лицата, на които е спукал гумите.

Оттук започват и проблемите на Наско, който заедно със семейството си е подложен на непрекъснат тормоз от страна на Георги Николов. Особено интензивен в дните петък и събота, когато той излиза, напива се и вика пред дома му. „ От момента, в който Георги разбра за иззетите записи от дома ми не престава да ни тормози, както мен, така и семейството ми. Минава по улицата, заканва се. Особено неприятно става, когато под въздействието на голямо количество алкохол и след дискотека спира пред къщата ми и започва да крещи. Много пъти съм опитвал с добро да се разберем. Все пак това е тормоз и стрес и към детето ми, което не смея да пусна да играе спокойно на улицата. Абсурдно е”, разказва Наско Стоилков.

Ето до това води желанието за саморазправа и чувството за безнаказаност в едно лице. Но по-интересното се случва преди Бъдни вечер, когато гневът на Николов ескалира и през нощта чупи с камък стъкло от офиса на Наско, намиращ се в дома му, който освен това е пълен с техника. Но с това не приключват приключенията на сем. Стоилкови. Защото същият този Георги решава да се върне един час по-късно и да изпочупи изцяло колата им и още един прозорец на къщата. И естествено не поема разходите, въпреки че от записите ясно личи, че той е извършителят.

Отново следва полиция, задържане на лицето и след няколко часа пак е на свобода, дори не е задържан и за 24 ч. Тормозът към семейството продължава и към днешна дата. Този сигнал, подаден от Атанас Стоилков е поредният пример за безнаказаност. И когато съдействащ за разкриване на престъпление, всъщност искаш или не ставаш част от него. Абсурдно ще кажете вие и няма да сбъркате. Но гумите са си гуми, купуват се, сменят се, забравя се, но стресът – той е неканен гост в дома на Стоилкови. И ако лицето Георги днес не е понесъл отговорност за нещо наглед елементарно като спуканите гуми на няколко коли на една самоковска улица и се движи безнаказано с ножа си, то тогава какво остава  ако същото това лице влезе утре с този нож в дискотеката или в някое кафе?! И използва ножа си под влияние на алкохола по друг начин? Тогава каква ще е мярката срещу него? – Потупване по рамото?! И кой тогава ще е виновен?

Related Articles

One Comment

  1. В този Самоков гъмжите от комунисти, цигани, пияници, крадци и неадекватна полиция!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close